Friday, June 28, 2013

mutiara yang memiliki cahaya yang mulia


pehal gamba aku kat sini? saje. haha. tanak tengok tutup jeh .
rindu samsmel.
hai readers. harini rase nak menaip, menulis, bercakap (dalam hati) dan tatau kenapa. haha. maybe post nie simple atau tak? ayuh kita lihat ape yang aku nak bebel XD 

"MUTIARA YANG MEMILIKI CAHAYA YANG MULIA"
 
ohh, sedap sungguh bunyinya! kaann :') hehee. tau ape takk? it's Nor Atiqah Zawani. ini tak silap saye laaaaa kan. so, kalau salah. sila malukan saye. sebelom tu, bawak kain tutup muke bagi saye. terima kasih.

Nor --> Cahaya
Atiqah --> yang mulia
Zawani --> yang memiliki mutiara 

hah, yang tang zawani tu tak kompem. nor dengan atiqah memang kompem. bytheway, bukannye nak riak or bangga or ego or overact or tunjuk baik dengan nama aku yang sweet nieh. kay korang nak muntah ke menyampah ke, sila~ my parents plus my atok (kot) dah bagi this name. and ILOVEIT! totally. ngeeee :DD thanks! sayang ibuayah atok dan yang tukang pike XD 

the point is, nama itu satu doa. dan aku berharap aku akan menjadi seolah sebutir mutiara yang bercahaya dan mulia. Ya Allah, nama aku sgt bermakna. terasa macam diri nie kena pikul sebaik mungkin nama aku yang sweet tuh XD ape lagi kan kalau bukan jadi mutiara kepada agama, bangsa, keluarga, dan negara. wuish >< ape ape punn. mampukah aku? adusss. rase berat je ohh. tapi... 

[2:286]
Allah tasketh not a soul beyond its scope. For it (is only) that which it hath earned, and against it (only) that which it hath deserved.


hah, amek kau. kalau tak paham, pi tanye pakcik google. ngeee. aku pegang ayat nie, insyaAllah. positif selalu okayy (: aku rase sweet sgt name aku yang parents and yang penyumbang idea bagi nie. dan sume nie, ilham daripada DIA. oh, sweetnya. >< huaaaaa ! :DDDD sukesukee >< and untuk rase suit with the name, I have to be one. pray for me? winkwink :DD

oh, nak menyelit sikit. wehh !!! SMA dah nak dekat, mcm tak caye aku nk amek sma. weh, doakaaaann T.T seghaaaaam . huhu . k tu je nak bebel. panjang ke ? tak kaaann ? haha . lame tak bebel, mesti korang rindu kan ? wekkkk ><

okay laaaaa. tata readers yang disayangi dicintai dirahmati di.. di ape lagi hang nak ? amek amekkk ~ take care. jaga iman jaga hati. doakan saye.doakan dia dan dia dan dia dan sape2 jelah ehh~ . oh, jgn lupe doakan diri sendiri. May always in HIS bless. Assalamualaikum ^_^