Friday, December 30, 2011

love your parents


tsk tsk :'(  





appreciate and love your parents no matter how they are . you need to know that your parents will always love you . believe me . 

assalamualaikum . may Allah bless you . keep loving your parents ! (:







Friday, December 23, 2011

inspired


seriously , i salute you sis ! i hope i'll end up my story like you ♥  




yess, i'm inspired 
Assalamualaikum . may Allah bless you guys ^_^










Monday, December 19, 2011

ariff alfian vs dena bahrin ?




bismillahirrahmanirahim .. dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang . saya mulakan pandangan saya terhadap apa yangg baru sanggat terjadi sekarang ini . harap anda sudi membacanya ^^ 
#cehh,bakuhabis!



hmm , semua mesti dah heboh pasal ariff alfian kan ? cerita yang dia kahwin gay tu ! astaghfirullahal'azim . kenapalah ye dia buat cemtuu . tentu ramai anak2 muda yang goyah imannya , mahukan seperti itu. astaghfirullah . hemoseks berleluasa ! dunia mmg benar2 sudah hampir kiamat . adakah kita sedar ? dahtuu, kita nak jugak lagi buat dosa ? nak cakap yang kita nak tobat time dah tua nnti . kot tak sempat tua dunia kiamat ? cemne ? menyesal tak sudah lah . haihh . kita taktahu bila kiamat tuu . bila Allah kata 'kun faya kun' maka jadilah . tak sesaat pun terlewat kan ?  dahtu kita nak lagi berfoyafoya ? ayuhlah wahai umat islam sekalian! bangkit! sudah terlalu banyak tanda2 kiamat . anda tidak takutkah ? istighfar dan muhasabah laa balik diri anda . 


kembali kepada tujuan asal , dalam heboh2 psl si ariff tuu , err , patut lg ke kita pggl dia ariff ? hmm . ~ tkpe lahh . kita doakanlah dia supaya kembali ke jalan yang benar . amin Ya Rabb ~  hmm .. tgk vid dalam post saya sebelum nie ? boleh tak anda kaitkan dengan si ariff alfian tu ? dalam pandangan saya lah kann . setelah cerita pasal ariff tu heboh , Allah turunkan pulak ilham kat seseorang supaya meminang dena . dia terus berjumpa dengan parents dena tuu ! dan skrg niee semua dah kata , ouh sweetnye cemtu . blablabla . sehinggakan dalam ustaz azhar punya page pun ade vid tuu tauu . ~ kan kee baikk punya vid tuu ? Allah turunkan begitu supaya anak2 muda skrg ikut perkara cemtu lakk . pegi terus jumpe parents pastu tunang . tak kee sweet tuh ? ikut syariat pun ikut syariat jugakk .dorg tak kenal pun . tapi , tahu agama masing2 . minta petunjuk Allah melalui istikharah . alahaii , saya teringin disini . lalalala XD hihi  . tahu laa lmbt lagi kan :P  btw , moga itu jodoh mereka dan mendapat keluarga yang barakah . amin Ya Rabb ^^ 

okaylaa . senanye tadi dah mcam2 dah idea dtg . tetibe cousin on pulak cite conan . tmbhnye dengan bising . pastu hujan lak tuu . dah lupaa dahh . hihi ~ la haulawalakuwataillabillah ~   hmm . harap anda dpt laa msg yg saya nak smpaikan walaupun ayat tunggang langgang jee kan ? hihi ~  itu sajeee . sekian , assalamualaikum warahmatullah ^^ may Allah bless you guys ! 






another sweet vid :')



hey semua ! ^^ haini nak kongsikan satu vid nie . hope korg enjoy la enn . cam beruntung laa kann diaa ?  orang tu terus purpose kat parents dia . teringin jugakkk nie :P  #lambatlagilaaahh! XDD  kayy merepek .  dahdah! enjoy okay (:  kalau rasa tak patut or sumthin boleh komen . saya nak kongsi je ^^





hee , sweet taa ? bg saye sweet okayy ! :P  saye bile lagi ye ? hish ! astaghfirullahal'azim . PMR pon ta lepas lg ! lek lek lu . jodoh pertemuan tu di tangan Allah . sabar ye ^^  rasanyaa kalau semua orang buat cemni kankan . terus purpose kt parents . insyaAllah tkde laa couple2 haram tuhh . kan best .  tapi perlu diingat jugakk .. tak semestinyaa dah bertunang tuu boleh kuar same2 . no no no !  yang haram masih haram . sehinggalahh akad nikah dilafazkan . thenn baru halal ^^ till then ! assalamualaikum warahmatullah . may Allah bless you guys ! 


p/s: sekolah lagi dua minggu . cuak gilaaa okay ! *tarik nafas , hembus*







Wednesday, December 14, 2011

i want you ! but ..



hello semua ^^ hihi . lame dah tak update ye ? maaflahhh . sejak mulaa cuti sekolah lagii kepala sayee nie macam hangg jeee . takdakk ideaa . masak pon mende sameee jee . takdee nak inovatif lgsg . bosann hehh .. papepunn harini saya kerah jugak kepala niee nak update ! hihi . yelaa kann  . kang sunyii jee blog niee .. ta best la ! hihi . kenapa title cemtuu ? haha . entahhh ? :P


saya taktahhuu kenapa saya printscreen mende niee . tapi macam best pulak enn . hihi . perlu kee kita couplecouple nie ? i've experienced it . memang laa ade part yg best tapiii . . . banyak sgt sedih2 . penat tahuuu ? jadinyaa , sekarang saya tekad ! saya tamau dahhh couple2 lagi . lagipun buat dosa jee kann ? walaupun hanya kita senyum manje kt pakwe kita,, dah dpt dosa .. haihhh . kann lagi elok kalau terus nikah jeee ! sume dpt pahala tautauu . tapii , hikhik .. kalau sayaa , masih terlalu muda tuuhhh . iya memanglah sudah boleh nikahnyaa , tapii perlu tumpukan perhatian sama studies dulu bukan ? *tetibalakmasukmoodindon XD*

bythewayyy sahabat2 yang saya sayangi kerana Allah sekaliann , tak perluu lahhh kita couple2 nieee . tak best punn . kalau nak couple2 pastu baru kahwin dah tak best dahh . sebab takde kejutann . kita dah tahuu kann dia cemnee ? so , sbb tuu laaa jadinyaa cerai berai segala tuu haaa . mmg tak semuaa . tapi , kalau nak contoh .. tgk jelahh artis2 kitaa kann ? hmmm . . buat majlis kahwin grand kemainn ! lepastuuu ? ceraii . pelik sayaaa . #kait? papelaa --'

memanglahh fitrah manusiaa , ingin mencintai dan dicintai .. saya jugaa begitu ! memang fitrahh . tapii , tak perlulahh sampai couple2 .. kalau kita suka someone tuu ngadu lahh kat Allah .. berdoalahh supaya yang kita suka tuu jodoh kitaa . istighfar banyak2 setiap kali kita rasa nakk chat ngn diaa kee , nak sembang2 kosong ngn dia kee , tgk gmba dia kee . istighfar bnyk2 .. mmg susah nak lawan nafsu kita . tapi igt ! melawan nafsu tuu merupakan jihad yang paling besar ! kalau kita lawan nafsu takbaik kitaa tiap hari means kita buat jihad tiap hari laa kann ? best tak best tuu ? pahala pun bnyk ! insyaAllah ^^

"Dan janganlah kamu mendekati zina; 
sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji. 
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )

renung2kanlah ayat nie yee ^^ 

sebenarnyaa kalau nak bicarakan tentang cinta2 niee . mmg bnyklahh kann . tapii , saya dah kekeringan idea . hihi . kata akhir sayaaa , cinta itu fitrah .. dan janganlahh jadikannya sebagai fitnah ! sekian lahh . hihi . assalamualaikumm ^^ may Allah bless you guys (: 








Thursday, December 8, 2011

sweet video :')





harini nak kongsi satu vid nie . bagi saye kan .. vid nie pasal PERSAHABATAN . cam sweet je ouh vid niee . sukasuka ! hihi . kak fatimah syarha ckp kan , kalau persahabatan tu kerana Allah . takkan ade dahh gay ke lesbian ke . insyaAllah . sebab ? kita bersahabat kerana Allah . bukan kerana nafsu ^^

tgk laa ea . bg saye best ! air mata saya sempat bergenang laaa . hihi :')  
ouh ouh , sebelum tu , pause dulu lagu tu ea ! ^^



sekian . tu sahaja buat kali nie insyaAllah . assalamualaikum warahmatullah . may Allah bless you guys ^^ 






Monday, December 5, 2011

cinta teragung (:


saya baru balek daripada kem . hehe . rindu saye tak ? rindu saye tak ? kalau ya , terima kasih , kalau tak pon terima kasih jugak lahh kan sbb bace blog nie . hikhik (:  

sepanjang kt kem persona remaja yg berlansung kat masjid putra , putrajaya tuh .. saya dapat baaanyaaakkk ilmu , insyaAllah . Alhamdulillah , saya bersyukur sangat2 sbb Allah pilih saya untuk pergi kem tu . temanye - 'bercintalah' .. bukan cinta monyet ye ! cinta Allah (:   temanya sgt sgt sesuai dgn diri saya yang baruu ada niat nak berubah nie , insyaAllah . . dekat kem tu , saya dah jumpa dengan cinta agung sayaa . bukan lagu cinta teragung tuu ~ tapi , cinta Allah . subhanallah , cinta Allah itu sgt sgt indah ! dibandingkan dgn cinta manusia yang ... tak kekal nie kann . 

kem nie best sangat2 . saya dah rindu pada sahabat2 kt sane , fasi2 , suasana kt sane .. sume saya rindu . part yg pling best , kterg dpt jumpe ngn kak fatimah syarha . subhanallah , comelnyaa akak tu . betulll , paling buat saya rasa macam .. alahaii ~~ gitukann .. bila kak fatimah syarha ckp , 'wahai adik2 yg akak sayangi kerana Allah' ~  sweet (:  saya sayang semua sahabat saya kerana Allah . insyaAllah (:  kalau nak diceritakan satu persatu apa yg saya dapat dan kami semua lakukan disana . mmg tak cukuplah satu post nie ! terlalu banyak , meskipun , hanya 3hari2malam kann . ~ 

saya nak kongsi lagu tema kem kterg kali nie , mmg saya 'in love' dgn lagu nie skrg . liriknyee , sampai kat hati   nie , insyaAllah , hehe . jadi ~ dengarkan lah ye (: 





jadi kepada mereka yang sedang mencari2 dan ternanti2 cinta yang sememangnya menjanjikan kebahagian .. inilah cintanya . ~ cinta ilahi (:   hanya Dia yang kekal abadi ~  dan tinggalkanlah cinta manusia yang hanya membuat kita lalai dan terleka ~  kerana manusia akan mati . letakkanlahh cinta Allah sebagai cinta yang teratas sekali . jangan meletakkan cinta ibubapa dan sebagainya itu melebihi cinta kita kepada Allah . 

"sesungguhnya jika kau niatkan dan bertekad untuk berubah , 
maka Allah akan bantu . ~ insyaAllah (:"

setakat ini sahaja insyaAllah . sekian . assalamualaikum warahmatullah (:  may Allah bless you guys .