Saturday, October 29, 2011

la tahzan wanie ~

Ya Allah , kuatkanlah hatiku ya Allah . berilah kekuatan kepada aku . aku kini , berasa amat bersalah ya Allah . ya Allah , lembutkanlah hatinya untuk menerima perubahan ini ya Allah .. berilah kefahaman kepadanya diatas perubahan aku ini . aku mohon ya Allah . bantulah aku didalam menempuhi perubahan ini ya Allah . kuatkan lah aku . bantulah dia . kau gembirakanlah hatinya ya Allah . kau berilah kejayaan pada dia ya Allah . kau berikanlah  petunjuk dan hidayah kepadanya ya Allah . kau permudahkanlah segala urusannya . 
Amin ~



#perubahan ini bagi aku sangat menyakitkan.
aku cuma mahukan syurga Allah . aku mahu berubah kearah kebaikan . aku mahu lebih mendalami islam . aku bersyukur aku dikelilingi oleh insan2 yang memberi kekuatan kepada aku . aku cume mahukan sokongan , bukan permusuhan . aku cuma mahukan perubahan , bukan penindasan . aku mahukan yang terbaik untuknya , bukan sebaliknya . aku percaya , lelaki yang baik adalah buat perempuan yang baik juga . aku percaya dengan janji Allah .

kadang2 Allah sembunyikan matahari,
Dia datangkan petir dan kilat ,
kita tertanya-tanya dimanakah hilangnya matahari ,
rupa-rupanya Allah ingin memberikan kita pelangi .

>> jika Allah tidak memberikan apa yang kita mahukan , percayalah , sesungguhnya Allah telah menetapkan yang lebih baik buat kita <<






perubahan ini tidak bermakna aku bencikan kamu aku masih sygkan kamu , moga kita ada jodoh ~ aminn .

i wish ~

aaa , i wish i sayy that to youu . ~ 




the fourth and last quest ~ humm , i'm not brave enough . God, help me ~
#really hope you watched it and knowing the answers .




..

Wednesday, October 26, 2011

cinta di buku lima XD

tengah exam boleh pulak post psl niee --'


LIRIK 

dulu kita berkenalan hanya dlm laman muka buku,

ku hantar pesan cinta tiap hari padamu..
oohh..indahnya saat itu..



tapi bila ku katakan nak follow twitter mu,

kau cuba mengelak dengan alasan seribu...

oohh...curiga rasa hatiku..

bagaimana sakitnya rasa,
bila mendapat tahu kau ada twitta,
rupa-rupanya kau dan orang ketiga,
di belakang ku sedang bermanja mesra..

banyak persoalanan berada di minda,
banyak tanda tanya juga kata kerja
hati kata "jangan" otak kata "ya"
resah kerna kau sedang main kayu tiga....

banyak persoalanan yang kutuju padamu..
"eh lelaki mana yang u selalu tweet itu?"
"setiap yang berlaku ada ke patut tanya?"
itu jawapan yang engkau beri padaku....

pabila kau renung tajam-tajam mata aku
ku tahu kau dah bersedia nak putuskan ku...
oohh..geramnya sungguh hatiku...

dan pabila kau katakan kau dah tak suka ku,
ku terdiam terkedu dan terus tumbuk muka mu...
lebam....
baru kau tahu apa itu...

cinta di buku lima...


#okay , tahu laa dah lame dah bende nie wujud , *takdela lame sgt pon tpie , saye nak jugak post ! it's just , lawak . HAHA . release siket tensyen time time exam nie . heheh ~  btw , enjoyy ea  ^^






.....

Friday, October 21, 2011

i love him so much !

iloveyousomuch !..


DAD ! 

#copied , edited n pasted dari facebook .

APA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG SEORANG AYAH ?


Mungkin ibu lebih kerap menelefon untuk menanyakan keadaan kita setiap hari..Tapi tahukah kita, sebenarnya ayah lah yg mengingatkan ibu untuk menelefon kita?

Semasa kecil, ibulah yangg lebih sering mendukung kita..Tapi tahukah kita bahawa sebaik saja ayah pulang bekerja dengan wajah yg letih, ayahlah selalu menanyakan apa yg kita lakukan seharian ? #mydadalwaysdothis . terutama time cuti :)

Saat kita sakit atau demam, ayah sering membentak "sudah diberitahu! jgn minum ais!".Tapi tahukah kamu bahawa ayah sangat risau.??

Ketika kita remaja, kita meminta izin untk keluar malam. Ayah dengan tegas berkata "tidak boleh!"..Sedarkah kita bahawa ayah hanya ingin menjaga kita? Kerana bagi ayah, kita adalah sesuatu yang sangat berharga.

Saat kita sudah dipercayai, ayah pun melonggarkan peraturannya. Maka kita telah melangar kepercayaannya...Maka ayahlah yang setia menunggu kita di ruang tamu dengan rasa sangat risau..

Setelah kita dewasa, ayah telah menghantar kita ke sekolah or kolej untuk belajar..

Di saat kita memerlukan ini-itu, untuk keperluan kuliah kita, ayah hanya mengerutkan dahi. tanpa menolak, beliau memenuhinya..Saat kamu berjaya..Ayah adalah org pertama yang berdiri dan bertepuk tangan untukmu..Ayah akan tersenyum dengan bangga..

Sampai ketika jodoh kita telah datang dan meminta izin untuk mengambil kita dari ayah..Ayah sangat berhati-hati mengizinkan nya..Dan akhirnya..Saat ayah melihat kita duduk di atas pelamin bersama pasangan kita..ayah pun tersenyum bahagia..

Apa kita tahu,bahawa ayah sempat pergi ke belakang dan menangis?

Ayah menangis kerana ayah sangat bahagia..Dan dia pun berdoa "Ya Tuhan, tugasku telah selesai dengan baik..Bahagiakanlah putra putri kecilku yg manis bersama pasangannya"..


Setelah itu ayah hanya akan menunggu kedatangan kita bersama cucu-cucunya yang sesekali datang untuk menjenguk..Dengan rambut yang memutih dan badan yg tak lagi kuat untuk menjaga kita.. 

# tadi , ayah baru je balik kerja . tetiba ayah amek sembur lipas n terus sembur . dia tahu anak dia nie geli lipas , sebelum anak dia nie jerit , dia dah sembur dulu dah , padahal  anak dia tak perasan langsung ada lipas kat situ . 


ILOVEYOU DAD ! 

Friday, October 7, 2011

me myself

orangbadmood ~ 
assalamualaikum ,
today i just wanna talk about me , myself . actually , tatau laa kenapee . mlm niee rase down gilaa . takde mood  bebetoiii . sebab apee ? dont know laaa . haihhhh ~  kalau kat sekola takde laa selalu badmood cmnie , nmpk happy2 jeaa bilaa kat skola tu . but , bilaa dah badmood kat sekola tuu jgn kacau laaa .. kalau kat sekola ade sebab badmood . tpie kat rumah . seyes dont know kenapee . huhuu ~  actually , saye niee happy go lucky orangnyee . bukan nak puji diri lahh tapi saya suka happy dan saya sukaa buat org happy biarpun hati sendiri tak happy kan . saya sukaa senyum . saya sukaa gelakk . saya suka bercakap . saya seorang yang ceriaa ! saya sukaa benda2 yang ceriaa . perangai saye macam budak2 . bukan nak nmpk 'comel' or 'gedik' . but , itu mmg sifat sayaa . dan saya selesa cmniee . saya suka senyum :))  kalauu nak bukti kan saye niee sukaa benda2 ceria2 , cetgk background blog saye . err , ceria taa ? #mcmtaklaapulak . takpelaa . takkesa laa tuu . yg penting saya ceria , saya manja .  tak suke ? takpee, saya tak paksa pon awak suka saya . tkkesa laa :)   tpie kaannn , bilaa sayaa badmood , muka saya automatically berubah . senyum tak ikhlas . muke tegang jeaaa . mmg nmpk sgt bila saya badmood . saye tak reti simpan perasaan . bila saya nak nangis tuu , air mata saya terus akn bergenang . susa tauu saya nak tahan air mata saya drpd jatuhh . satuu jee , bila saya merajuk or marah kann . saye cepat jeaa sejuk . bilaa saya badmood , tkde laa cepat sgt okey , tpie kalau ade org ceriakan saya . saya akan terus happy . senang jee na layan saye niee . but , kekadang tuu boleh jadi menyampah jugak laa kann . hemmm ~  dah laa tuu , ape saye merepek mlm2 niee pon saya takberapa nak paham . tata , assalamualaikum :) 






Wednesday, October 5, 2011

4 OCT :D


annyeong haseyo :P 

assalamualaikum cikk , abg , kakak , auntie , uncle #cehh , mcm lah ramai yg bace blog kauu --'
oukeyy , tadi pegi alamanda dengan matun , mira , dj , najlaa , nayli , nadiah n ain . amek kauu , ramai enn ? haha . best jugak lah . release tensyen asyek dok umahh jee kalau cuti :P  ouhouh , cuti pmr . well , sekolah saye baek , kasik cuti . awwhh :') iloveyou samsmel ! cehh  . eheee ~

dahdah , melalut . kterg tgk wyg cite JOHNNY ENGLISH REBORN! ouhh , cerita tu best ! klaka ouhh mr. bean belakon . sayesukesayesuke ! eheee ~ tergelak2 kterg lam tuu , dudok pon ta betoi dah . haha . saya menggalakkan anda tgk cerite nie kalau nak release tension ^^ hehe ~  harini ta ramai pon org , well , org keje kann .. ~

patu pulak maen bowling , aisehh mann , saye memang tak reti maen bowling yee #FAKTA . kesian kan ? :PP well , org kmpung .. nak buat cmne enn ~ haha . asyek masok longkang jeaa . ade laa sekali dua kot strike . haha , nasib je tuu :P

dah nak dekat2 balik tu kterg men game kat tmpt game yg token2 tuu , haha . part nie best ouhh . maen kete , nari2 :P lawak ouhh . tpie best laaa . ptot laa org jepon tak kire umur , sukee jee pegi tmpt cmtu . best rupenyee . bukan ape lah kan . release tension .

part g memang wajib kalau pegi alamanda ! WAFFLE ! :D  eheeee , sukasukasukaa ! kawan2 saya pon dah paham sangat dah sayee . kihkihh . sedapp kot . well , saye mmg suke mkn pon kann . nak buat cmnee ~ :PP

naktautak , tanaktaupontakpe. saye masok famous amos tiga kali tau takk tadii , segann jee dgn org2 kat situu . 2 kali msuk buknnye beli pape ponn . last baru beli .  haha . buat muke tebal jelaa kan :P

okayy laa , update sebab org suruh update . hehe . sibuk bebeno nak bace , igt org post psl dia lahhtuu . :PP lalalala . haha . haa , awak .. soreyy lah takjumpe domo-kun . so , takde laa ea ? hehe ~

oukey tu jeee , assalamualaikum ^^  jumpe lagiii ~ lalalalala . tata . 

mira , matun , wanie ^^

mukebudakeksaited ! :P

nayli :D 

najlaa , matun XD 

lastbutnotleast , DJ ! :D
#mukeaku --'
nadiah ngn ain takde gmba cause dorg balek awal :'(