Saturday, June 9, 2012

hoping for the best



kadang tuu kita tak sedar pun kan kekurangan kita sampai orang tegur~ ? kadang tu kekurangan kita buat org benci kita kan ? so, that's why kita kena muhasabah. tapi, muhasabah diri cara islam la kan. jangan la kalau orang kate anda itu pendiam atau melampaui batas punya tak sosial ke ape ke , kita pi terus2 tuka jadi sosial lah, bising gila lah . lain pulak jadinya karang . people hates and people love rite? that's life. takde org yang semua org nak suka dia . must be ade yg tak . takde org yg sume org nak benci dia, must be there yang masih sayang kan? so just be yourself and always think for your attitude towards people . do your best in socializing . tak susah pun nak hidup kalau ikut budaya islam . tak susah pun hidup kalau kita hormat orang. but always bare in mind, ujian yang datang tuu , tanda Allah rinduu (:  And everything yang kita nak capai , mesti ada cabarannya. takde benda yang kita boleh dapat dengan senang . lagi dunia dah makin maju sekarang kan~  #ehkait? haha . typing here sebab entahla . maybe sbb ade orang tegur kot . just my heart simply terasa. perempuan kan . #ehkaitlagisekali? to the one yang menegur . thanks alot . i dont know who are you . what's your gender.. and everything la . tatau pun . so, no harm . saye tak reti nak syak sesape pun skng nie . i'm just to say sorry . and insyaAllah i'll change in the way that Islam advise . oke? sorry again ye ? hope you can start the conversation la . saye tak reti. i'm not friendly enough. saye pendiam dgn org yg tak rapat. seriously. this is just me. tak reti nak start conversation.


that's all for today. last post cuti nie . esok balik hostel . assalamualaikum . may Allah bless you ^^ may tomorrow is better than today (:  KeepOnSmiling ^^




Wednesday, June 6, 2012

a blink of an eye




 ahaaaa , mcm takde guna jee menaip nieehh . takde org nak bace punsss . yelah kann . blog nie dahh bape lame tak hupdate , berhabukk ! sarang lebah dah ade nie haa . kmerepek . heeee . act , menaip punn tatau sebab apeee . bosan agaknye ? eh taktak , takde mood nak buat text syarahan senanye , takde mood nak buat h/w , heishh , ntah smpai bila nth nak ade mood ==' heyy ! PMR around the corner je wanieee !  study laa cepat ! dahh laa result ppt kau mcm .. err ? ==' k pape jela . post tak kait ngn tajuk punn ~ lalala

  beday saye haritu jatuh time periksa pulak kann . mmg best lahh . org wish jeeee . tkde deeh nak surprise . sedih ssiiiiikittt la . tak bnyk unn . heheh :P boleh laa hadiah dari adek syg n arifa omeyy ! kehkeh . thnks ye . hadiah pling hebad my mom n my dad laaa ! ~ heheh . they love me ^^ they tampung saye belajar . eheeee ~ sayang ibuayah <3 pastuhh , haritu syida gtauu .. dorg nak buat gak laa surprise tapi tak jadi sbb ade kem tu kann . dah laa ase packed boleh tahan la :P so ta sempat nak buat drama . kehkeh . takpe guys ! aku syg korg . gilagila ! kita dah nangis2 kan rituu . akulah nangis banyak sgt . penat tahu . haha . k dah stop.

  cuti nie tak buat ape pun . teruk kann ? study sikit jee ! ishishishhh ~! text tak siap2 lagiii . lawan 15 jun ouh . next week !!! err ? hoho . doakan untuk saya , ali , bahriah ngn kak nawwarah yee ^^ saaaayang semua ! eheee . bercuti pun harituu jee , pegi sungai klah hotspring dekat sungkai . oke , boleh tahan best laa . hehe . mandi2 air panas ~  sauna free n so onn . part yg pleng best gaduh ngn iman , hahahaha . tak senonoh punya mak su , ngn budak kecik pun nak gaduh >.< alohh , gado manje jee . sukaaa tgk diaa ! hihi . omeyy iman ^^ hana pun skng da pandai bercerita ~ kemain diaa . hana pun comel !! dah taknak baring dah . nak kene dukung jeee . haihh ~ hana hana :P

  ptutnye harini, (6/6/12) ade reunion abim . tapi saye tak pegi ! huhu . sebab ? sebabb mcm tak ramai kawannn ! tu yang cam malas tuuu . tpie bila dah dga dorg . cam nyesal lak aihh . nafis dok tnye asal tak dtg kat page  alumni tuhh . hailohhh , segan maaa >.<  nak kate dia rindu lah tuh , haha . pape laa nafis . k dah la tu kau merepek bnyk2 wanie . baik smbung buat keje atau buat la benda faedah sikit . ~  heishh . 
iman semangat lari ! hihi :D

gmba time angah kawen (: 


hana emok , hana omeyyy ^^ 
k tht's all , assalamualaikum ^^ may Allah bles you . LotsOfLove!