Monday, December 19, 2011

ariff alfian vs dena bahrin ?




bismillahirrahmanirahim .. dengan nama Allah yang maha pemurah lagi maha penyayang . saya mulakan pandangan saya terhadap apa yangg baru sanggat terjadi sekarang ini . harap anda sudi membacanya ^^ 
#cehh,bakuhabis!



hmm , semua mesti dah heboh pasal ariff alfian kan ? cerita yang dia kahwin gay tu ! astaghfirullahal'azim . kenapalah ye dia buat cemtuu . tentu ramai anak2 muda yang goyah imannya , mahukan seperti itu. astaghfirullah . hemoseks berleluasa ! dunia mmg benar2 sudah hampir kiamat . adakah kita sedar ? dahtuu, kita nak jugak lagi buat dosa ? nak cakap yang kita nak tobat time dah tua nnti . kot tak sempat tua dunia kiamat ? cemne ? menyesal tak sudah lah . haihh . kita taktahu bila kiamat tuu . bila Allah kata 'kun faya kun' maka jadilah . tak sesaat pun terlewat kan ?  dahtu kita nak lagi berfoyafoya ? ayuhlah wahai umat islam sekalian! bangkit! sudah terlalu banyak tanda2 kiamat . anda tidak takutkah ? istighfar dan muhasabah laa balik diri anda . 


kembali kepada tujuan asal , dalam heboh2 psl si ariff tuu , err , patut lg ke kita pggl dia ariff ? hmm . ~ tkpe lahh . kita doakanlah dia supaya kembali ke jalan yang benar . amin Ya Rabb ~  hmm .. tgk vid dalam post saya sebelum nie ? boleh tak anda kaitkan dengan si ariff alfian tu ? dalam pandangan saya lah kann . setelah cerita pasal ariff tu heboh , Allah turunkan pulak ilham kat seseorang supaya meminang dena . dia terus berjumpa dengan parents dena tuu ! dan skrg niee semua dah kata , ouh sweetnye cemtu . blablabla . sehinggakan dalam ustaz azhar punya page pun ade vid tuu tauu . ~ kan kee baikk punya vid tuu ? Allah turunkan begitu supaya anak2 muda skrg ikut perkara cemtu lakk . pegi terus jumpe parents pastu tunang . tak kee sweet tuh ? ikut syariat pun ikut syariat jugakk .dorg tak kenal pun . tapi , tahu agama masing2 . minta petunjuk Allah melalui istikharah . alahaii , saya teringin disini . lalalala XD hihi  . tahu laa lmbt lagi kan :P  btw , moga itu jodoh mereka dan mendapat keluarga yang barakah . amin Ya Rabb ^^ 

okaylaa . senanye tadi dah mcam2 dah idea dtg . tetibe cousin on pulak cite conan . tmbhnye dengan bising . pastu hujan lak tuu . dah lupaa dahh . hihi ~ la haulawalakuwataillabillah ~   hmm . harap anda dpt laa msg yg saya nak smpaikan walaupun ayat tunggang langgang jee kan ? hihi ~  itu sajeee . sekian , assalamualaikum warahmatullah ^^ may Allah bless you guys ! 






No comments:

Post a Comment