Wednesday, December 14, 2011

i want you ! but ..



hello semua ^^ hihi . lame dah tak update ye ? maaflahhh . sejak mulaa cuti sekolah lagii kepala sayee nie macam hangg jeee . takdakk ideaa . masak pon mende sameee jee . takdee nak inovatif lgsg . bosann hehh .. papepunn harini saya kerah jugak kepala niee nak update ! hihi . yelaa kann  . kang sunyii jee blog niee .. ta best la ! hihi . kenapa title cemtuu ? haha . entahhh ? :P


saya taktahhuu kenapa saya printscreen mende niee . tapi macam best pulak enn . hihi . perlu kee kita couplecouple nie ? i've experienced it . memang laa ade part yg best tapiii . . . banyak sgt sedih2 . penat tahuuu ? jadinyaa , sekarang saya tekad ! saya tamau dahhh couple2 lagi . lagipun buat dosa jee kann ? walaupun hanya kita senyum manje kt pakwe kita,, dah dpt dosa .. haihhh . kann lagi elok kalau terus nikah jeee ! sume dpt pahala tautauu . tapii , hikhik .. kalau sayaa , masih terlalu muda tuuhhh . iya memanglah sudah boleh nikahnyaa , tapii perlu tumpukan perhatian sama studies dulu bukan ? *tetibalakmasukmoodindon XD*

bythewayyy sahabat2 yang saya sayangi kerana Allah sekaliann , tak perluu lahhh kita couple2 nieee . tak best punn . kalau nak couple2 pastu baru kahwin dah tak best dahh . sebab takde kejutann . kita dah tahuu kann dia cemnee ? so , sbb tuu laaa jadinyaa cerai berai segala tuu haaa . mmg tak semuaa . tapi , kalau nak contoh .. tgk jelahh artis2 kitaa kann ? hmmm . . buat majlis kahwin grand kemainn ! lepastuuu ? ceraii . pelik sayaaa . #kait? papelaa --'

memanglahh fitrah manusiaa , ingin mencintai dan dicintai .. saya jugaa begitu ! memang fitrahh . tapii , tak perlulahh sampai couple2 .. kalau kita suka someone tuu ngadu lahh kat Allah .. berdoalahh supaya yang kita suka tuu jodoh kitaa . istighfar banyak2 setiap kali kita rasa nakk chat ngn diaa kee , nak sembang2 kosong ngn dia kee , tgk gmba dia kee . istighfar bnyk2 .. mmg susah nak lawan nafsu kita . tapi igt ! melawan nafsu tuu merupakan jihad yang paling besar ! kalau kita lawan nafsu takbaik kitaa tiap hari means kita buat jihad tiap hari laa kann ? best tak best tuu ? pahala pun bnyk ! insyaAllah ^^

"Dan janganlah kamu mendekati zina; 
sesungguhnya zina itu adalah satu perbuatan yang keji. 
Dan suatu jalan yang buruk."
(Al Israa' : 32 )

renung2kanlah ayat nie yee ^^ 

sebenarnyaa kalau nak bicarakan tentang cinta2 niee . mmg bnyklahh kann . tapii , saya dah kekeringan idea . hihi . kata akhir sayaaa , cinta itu fitrah .. dan janganlahh jadikannya sebagai fitnah ! sekian lahh . hihi . assalamualaikumm ^^ may Allah bless you guys (: 








No comments:

Post a Comment