Saturday, June 9, 2012

hoping for the best



kadang tuu kita tak sedar pun kan kekurangan kita sampai orang tegur~ ? kadang tu kekurangan kita buat org benci kita kan ? so, that's why kita kena muhasabah. tapi, muhasabah diri cara islam la kan. jangan la kalau orang kate anda itu pendiam atau melampaui batas punya tak sosial ke ape ke , kita pi terus2 tuka jadi sosial lah, bising gila lah . lain pulak jadinya karang . people hates and people love rite? that's life. takde org yang semua org nak suka dia . must be ade yg tak . takde org yg sume org nak benci dia, must be there yang masih sayang kan? so just be yourself and always think for your attitude towards people . do your best in socializing . tak susah pun nak hidup kalau ikut budaya islam . tak susah pun hidup kalau kita hormat orang. but always bare in mind, ujian yang datang tuu , tanda Allah rinduu (:  And everything yang kita nak capai , mesti ada cabarannya. takde benda yang kita boleh dapat dengan senang . lagi dunia dah makin maju sekarang kan~  #ehkait? haha . typing here sebab entahla . maybe sbb ade orang tegur kot . just my heart simply terasa. perempuan kan . #ehkaitlagisekali? to the one yang menegur . thanks alot . i dont know who are you . what's your gender.. and everything la . tatau pun . so, no harm . saye tak reti nak syak sesape pun skng nie . i'm just to say sorry . and insyaAllah i'll change in the way that Islam advise . oke? sorry again ye ? hope you can start the conversation la . saye tak reti. i'm not friendly enough. saye pendiam dgn org yg tak rapat. seriously. this is just me. tak reti nak start conversation.


that's all for today. last post cuti nie . esok balik hostel . assalamualaikum . may Allah bless you ^^ may tomorrow is better than today (:  KeepOnSmiling ^^




No comments:

Post a Comment